wie ik ben en hoe ik werk

Ik ben Corine van Renswoude, woon in Utrecht en ben sinds mei 2012 zelfstandig eindredacteur, bladenmaker, communicatieadviseur en tekstschrijver. Door mijn liefde voor tekst, beeld en media rolde ik het bladenvak in, maar mijn studie communicatiewetenschap gaf mij het inzicht om tekst ook strategisch in te zetten.

Totaalplaatje

Als kind schreef ik al verhalen. Ik maakte er tekeningen bij en voegde alles netjes samen in een kleurig schriftje. Met uiterste precisie beplakte ik de voorkant met foto’s uit de Wehkampgids. Zo maakte ik mijn eerste, eigen tijdschrift. Ik vond schrijven leuk, maar het moest er ook mooi uitzien. Nog steeds kijk ik in mijn werk automatisch naar het totaalplaatje.

Een magazine is geen verzameling interessante artikelen. Vormgeving en fotografie spelen een net zo belangrijke rol en daar bemoei ik me dus graag mee.

Als communicatieadviseur ga ik niet direct met persberichten en tweets aan de slag. Ik probeer eerst een complete indruk te krijgen van de opdrachtgever en de doelgroep. Vervolgens bedenk ik een communicatiestrategie die daar perfect op aansluit.

Wanneer ik teksten schrijf voor een website of blog, denk ik vanzelf mee over de navigatie en uitstraling van de site. Goede teksten moeten natuurlijk ook goed leesbaar en vindbaar zijn.

PS Heeft u helemaal geen zin in mijn grondige aanpak, maar wilt u dat ik gewoon een tijdje inval op uw redactie of communicatie-afdeling? Of wilt u simpelweg een inleidende tekst van 300 woorden voor uw jaarverslag?
Dat doe ik ook. Graag zelfs.

Mijn opleidingen:

Basisopleiding kunstacademie, Hogeschool voor de Kunsten Utrecht
1998-1999

Communicatiewetenschap, Universiteit van Amsterdam
Afstudeerrichting: Media Entertainment
1999-2005 (doctoraal diploma behaald)

Basiscursus Photoshop CS5, Art & Design College Utrecht
2011 (certificaat behaald)

Basiscursus Digitale Fotografie, Utrechts Centrum voor de Kunsten
2010 (afgerond)

Bekijk mijn volledige cv op Linkedin.

Bedrijfsinformatie:

Naam: Corine van Renswoude
Plaats: Utrecht
Kvk-nummer: 55430856
Btw-nummer: 173169995B01

Neem contact met mij op.

Background pattern
Colors
Layout style